Otrzymane w prezencie grzyby suszone wreszcie doczekały się, aż je przygotuję. Zrobiłam sos z dodatkiem kurczaka, wymieszałam z makaronem (bo makaron dobry na wszystko:-) i dorzuciłam dużą porcję zielonych warzyw. Szybko, smacznie i do syta.

Grzyby zalałam zimna wodą i zostawiłam na noc. Rano odcedziłam, pokroiłam na mniejsze kawałki, wrzuciłam z powrotem do wody, w której je moczyłam i gotowałam ok. 30 minut.

Cebulę pokroiłam w kostkę, krótko przesmażyłam na patelni spryskanej olejem w sprayu.

Do cebulki dodałam pokrojone w kostkę fileciki z piersi kurczaka...

... po chwili dołożyłam ugotowane i odcedzone grzyby oraz trochę wody z gotowania grzybów.

Dolałam śmietankę 12% ("do zup i sosów")...

... i dużą garść posiekanej natki pietruszki.

Sos wyszedł przepyszny, doprawiłam go solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Wymieszałam sos z ugotowanym al dente makaronem bucatini.

Pora udusiłam na patelni razem z mrożonym groszkiem, doprawiłam solą i pieprzem.





0 ilość porcji
1 szt
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.