Print Options:

Błyskawiczna sałatka z warzywami na ciepło i z awokado

Wybierz ilość porcji1 porcja

Mój organizm lepiej toleruje warzywa po obróbce termicznej, dlatego od tych surowych wolę takie z patelni. Moja propozycja to bardzo łatwa do przygotowania sałatka, jest smaczna ale też zawiera mnóstwo zdrowych składników.

 110 g papryki (trochę zielonej, trochę czerwonej)
 50 g cebuli (u mnie czerwona)
 15 g czosnku
 50 g awokado Haas (1/2 owocu)
 20 g mix sałat
 sól, pieprz, sezam jasny i czarny
1

Paprykę w paseczki, cebulkę z grubsza, czosnek w plasterki - pokroiłam wszystko, wrzuciłam na patelnię, posoliłam i na dużym ogniu krótko przesmażyłam po uprzednim spryskaniu patelni oliwą w sprayu).

2

Na talerz wyłożyłam garść sałaty, warzywa z patelni i pokrojone w grubą kostkę awokado.

3

Doprawiłam świeżo zmielonym pieprzem, posypałam sezamem i gotowe:-)

4

5

Wartości odżywcze

0 ilość porcji

Serving size

1 szt


Amount per serving
Ilość kalorii207
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 11g15%
Węglowodany 19.9g8%
Białko 6.3g13%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.