Danie jednogarnkowe to moje ulubione. Można do woli mieszać smaki, za każdym razem wyjdzie trochę inaczej. Poza tym zazwyczaj dobrze się je przechowuje, można na drugi dzień zapakować do pudelka i wziąć do pracy.

Chorizo jest tak tłuste, że wystarczy je wysmażyć, a na patelni pojawi się sporo aromatycznego tłuszczyku.

Do podsmażonego chorizo dodajcie suchą kaszę. Kilka chwil podprażcie, mieszając.

Dolejcie 3/4 szklanki wody (na 50 g suchej kaszy).

Dodajcie pół pokrojonego pomidora.

Na końcu dorzućcie groszek (zamrożony), zmniejszcie ogień na minimum i pod przykryciem ugotujcie kaszę.

Jak kasza wchłonie cały płyn - danie jest gotowe.

0 ilość porcji
1 szt
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.